Skattehulerne ved Rincon

De fleste har hørt om og mange har besøgt de fantastiske huler i Nerja, men det er de færreste, der har besøgt skattehulerne i Rincón de la Victoria. Og det er faktisk en skam. Turen går først til La Cueva del Tesoro, og det første spørgsmål der melder sig er naturligt nok HVAD det er for en skat, der har lagt navn til hulerne.

Vi skal tilbage i historien til 1100-tallet, hvor en arabisk kalif skulle have skjult en kostbar skat i hulen. Hvad skatten bestod af og om den nogensinde er blevet fundet, melder historien ikke noget om, men der er mange, der i tidens løb har forsøgt at finde skatten. Blandt de meget uheldige var en schweizisk statsborger, der i store sin iver efter at finde skatten kom til at sprænge sig selv i luften. Man kan se resterne af det hul, han omkom i, og som er døbt “El pozo del Suizo”.

Hulen er 1500 meter lang, og det går op og ned og ud og ind gennem smalle passager, der af og til åbner sig for at afsløre store hulerum. Et af rummene er så stort, at det har en underjordisk sø. Der er flere rundvisninger i hulerne hver dag, men ingen adgang uden guide. Så det er en god idé at ringe først og få tidspunkterne for rundvisning.

La Cueva del Tesoro ligger i den vestlige del af Rincón de la Victoria, og man skal ”bare” følge skiltene hen til hulen. De er nu lidt sparsomme, så det kan være nyttigt at vide, at man skal op ad Avenida de Picasso og så fortsætte et godt stykke op, indtil man ser en parkeringsplads på venstre hånd. Der er mærkeligt nok ikke noget skilt, men for enden af parkeringspladsen står der Parque Arqueológico del Mediterráneo. Indgangen til hulen er i den brune bygning til højre.