Gåtur i Rio Chillar

En familiedag ud over det sædvanlige for alle er at gå op af Rio Chillar ved Nerja.

Fra slutningen af ​​maj til begyndelsen af ​​september er der ingen gåture i det sydlige Spanien. Denne tur er en af ​​de få undtagelser, og det er faktisk bedst i juni, juli og august, da man går langs en kølig flodseng i en smal canyon. Man kan starte på turen fra Chillar flodens udmunding ved kysten i byen Nerja, men vi anbefaler, at man i bil kører til et stenbrud et stykke op af floden og starter turen herfra.

I Nerjas østlige del er der i en rundkørsel et skilt mod stranden, Burrianna. Kør i stik modsat retning op ad Calle Julio Romero, forbi den store bygning ved navn Morasol. Tag den højre vejgaffel op af vejen Avenida de la Constitución og efter ca. 1 km følg vejen på venstre hånd Calle Mirto. Drej til højre ned i floddalen ned til Rio Chillar. Har man en GPS søger man på Nerja og Calle Mirto – det virker. Kør forbi fabrikken ved stenbruddet og parker bilen.

Ruten skærer gennem Sierras de Tejeda, Almijara og Alhama Natural Park, der tilbyder masser af skygge, krystalklart vand og garanterer en strålende dag for hele familien. Der er simpelthen ingen bedre måde at køle ned på en varm sommerdag. Turens længde tur/retur er ca. 8 km. (afhængig af hvor langt man ønsker at gå op af floden), og på ”udturen” går man opad (højdemål ca. 300 meter). Turen er ikke fysisk hård, men man skal naturligvis bevæge sig forsigtigt i vandet de steder, hvor man kan se bunden. Stenene i floden er ikke glatte. Du kan med fordel medbringe en stok, da flodsengen er stenet. På steder er canyon så smal, at du kan røre begge sider på samme tid. Et par gamle løbesko vil fx være perfekte, og husk at medbringe vand på turen.

Gåturen i Rio Chillar anses af mange spanske familier som “en sommer klassiker.” Derfor kan der være mange mennesker i weekenden og på lokale helligdage. Vil I undgå for mange mennesker, er det en god ide at starte tidligt hjemmefra (gerne ved 8-tiden), så har I god plads på turen.

På turen er der masser af muligheder for at nedsænke sig i naturligt skabte ”jacuzzier” med dejlig køligt rent vand. Børn elsker det. De kan plaske rundt i vandet, finde forskellige insekter og dyr, og højere oppe er der flere naturlige swimmingpools, hvor de kan svømme og hoppe rundt. Vær forberedt på at krydse floden mange gange og at gå af floden og ned igen. Turen op ad Rio Chillar slutter ved en række vandfald, hvoraf nogle giver fantastisk naturlig massage! Og så går turen tilbage igen – og husk, at være varsom med ikke at forurene floden, da den forsyner Nerja med drikkevand.