El Caminito (Camino) del Rey

En af verdens farligste vandreture genåbnes i 2015

 

Bygget langs de stejle vægge i en smal slugt i Malaga-regionen indbygget i væggene i det imponerende Desfiladero de los Gaitanes (Gaitanes slugten) finder man El Caminito del Rey – en mere ned 3 kilometer lang sti.

Stiens tilstand forværret alvorligt omkring århundrede skiftet, og da fire mennesker døde da de prøvede at krydse den i 1999 og 2000, besluttede myndighederne at lukke det for turister.

Stien er kun 1 meter bred og bygget ind i klippen 300 meter over floden, der flyder i området, og kun en lille del af gangbroen har gelænder.

 

En kort historie om El Caminito del Rey

Du finder El Caminiti del Ray 120 km. fra Nerja (60 km. fra Malaga). Stien er beliggende mellem landsbyerne Alora og Ardales og blev oprindeligt bygget for at forbinde to vandkraftværker i begge ender af Gaitanes slugten.

Camino del Rey blev brugt til at transportere arbejdere og byggematerialer mellem de to anlæg. Arbejdet startede i 1901 før efterbehandling i 1905, da El Chorro kraftværket begyndte at producere elektricitet. På trods af sin teknologisk og industrielle betydning, var det broen med udsigt over slugten, der stjal rampelyset.

Broen Los Balcones, som hænger 100m over jorden, er designet af Rafael Benjumea, og blev bygget af et hold specialister, hvoraf de fleste var sejlere, der var vant til at klatre reb og arbejde over et tomrum. Selve stien blev bygget ved hjælp af sand og cement og holdes på plads af metalbeslag. Et simpelt jernrækværk blev opsat på denne del af stien.

Navnet blev ændret til Camino del Rey, da kong Alfonso XIII indviede kraftværkerne i maj 1921. Han gik langs Caminito fra El Chorro Pantano (tidligere kendt som Conde de Guadalhorce). En tur, der imponerede ham så meget, at en mindeplade blev rejst i erkendelse af Benjumea, og denne dag fejres stadig som en meget betydningsfuld dag.

Der er mange myter omkring stien. Nogle er blevet verificeret andre forbliver ren folklore. Det siges, at en ung og smuk engelsk kvinde kastede sig i døden fra Balconcillo. Den usædvanligt smukke, blonde kvinde siges at have redet sin hvide hest langs Camino før hun smed sig ud fra broen.

 

Åbning 2015 

The Olive Press var den første avis, der afslørede, at Caminito skulle opgraderes som turistattraktion allerede i december 2009.

Endelig i 2011 blev Junta og Malagas byrådet enige om at dele retableringsomkostninger, som anslås til over € 5.000.000. Den længe ventede åbning af Caminito del Rey er blevet annonceret til påske 2015 af Elías Bendodo, formand for Diputación Provincial de Málaga, og den dødsforagtende sti ventes at blive en af Andalusiens største turistattraktioner.