Bæredygtig energi

El Mirador

Bæredygtig energi

Vi drømmer om et 100% selvforsynende El Mirador

Geotermisk jordvarme og solcelleenergi skal sørge for en bæredygtig og økonomisk drift af boliger og fællesarealer i El Mirador. Vi regner med at disse initiativer vil dække op mod 100% af hele varme- og elektricitetsbehovet, som vil gøre El Miradors drift tæt på komplet grøn. Om vi bliver helt selvforsynende, er dog endnu uklart – men vi er slet ikke langt fra drømmen.

Her er en uddybende forklaring på de grønne initiativer i El Mirador:

 

Geotermisk jordvarme vil sørge for opvarmning og nedkøling af hele El Mirador

32 geotermiske pumper, der hver især går 120 meter ned i jorden, vil sørge for at opvarme og nedkøle alle boliger og faciliteter i El Mirador. Dette benyttes bl.a. i forbindelse med de enkelte boligers nedkøling og opvarmning, men også til opvarmning af det vand, der bl.a. findes i vandhaner, ved poolen og i spabadene.

 

Integrerede Solceller vil dække energiforbruget i både boliger og ved fællesarealer

Solcelleanlæg er integreret i arkitekturen ved alle boliger og omkring udeområderne i El Mirador. Disse paneler vil producere el til alt fra de individuelle boliger til faciliteter og fællesarealer. Med Europas bedste klima forventer vi, at energien fra solcellerne vil række utroligt langt, så drømmen om et 100% selvforsynende El Mirador vil være indenfor rækkevidde.

 

Boligisolation af højeste klasse

Alle boliger i El Mirador er dækket af højt isolerende paneler, der holder temperaturen indendørs stabil året rundt på bæredygtigt vis. Dette niveau af isolation er en sjældenhed i Spanien, men er dog en vigtig brik mod et selvforsynende El Mirador. I boligerne finder du også store og minimalistiske multiglas-vinduer, der giver et fantastisk lys til bl.a. stue og soveværelser, men samtidig giver et uovertruffet niveau af isolation. Alt i alt er det høje niveau af isolation i boligerne bygget med øje for en økonomisk og bæredygtig drift.

 

Grøn energi styrker din økonomi

Det lavere Co2 udslip og den øgede energiproduktion, som den geotermiske jordvarme og solcellerne medfører, er dog ikke kun et initiativ, der giver bedre samvittighed – det har også en direkte effekt på økonomien. Der vil nemlig være minimale omkostninger til el og varme, da langt størstedelen af energien, hvis ikke alt, bliver dækket af disse grønne tiltag. Værdien af din bolig vil formentlig også blive øget med tiden, da vi tror på, at efterspørgslen på grønne og økonomiske boliger kun vil stige fra nu af.

Kontakt

For yderligere information om projektet er du velkommen til at kontakte Mads Ruglykke.