AFRIKA

Prøv noget eksotisk! Tag færgen fra Motril (50 km. fra Calaceite) til Melilla i Afrika. Sejlturen tager 4½ time, så der skal måske regnes med en overnatning.

Melilla er en selvstyrende spansk by på kysten af Nordafrika grænsende op til Marokko. Melilla blev forvaltet som en del af Malagaprovinsen før den blev autonom 14. marts 1990. Byen er en frihavn, og den vigtigste indtægtskilde er fiskeri.

Marokko gør krav på byen sammen med den anden autonome by Ceuta og en række spanske øer.

Melilla har været spansk siden 1497, og da Spanien gav kolonien Spansk Marokko selvstændighed i 1956, fulgte disse områder ikke med ind i den nye stat Marokko, bestående af det tidligere Spansk Marokko og Fransk Marokko

Sejlturen tager 4½ time, så der skal måske regnes med en overnatning. Melilla er en selvstyrende spansk by på kysten af Nordafrika grænsende op til Marokko. Melilla blev forvaltet som en del af Malagaprovinsen før den blev autonom 14. marts 1990.

Byen er en frihavn, og den vigtigste indtægtskilde er fiskeri. Marokko gør krav på byen sammen med den anden autonome by Ceuta og en række spanske øer. Melilla har været spansk siden 1497, og da Spanien gav kolonien Spansk Marokko selvstændighed i 1956, fulgte disse områder ikke med ind i den nye stat Marokko, bestående af det tidligere Spansk Marokko og Fransk Marokko Melilla er en åben by beliggende mellem to kontinenter, hvor tilhængere af fire forskellige trosretninger lever side om side: kristne, muslimer, hinduer og jøder. Dette kan opleves ved at følge Tempel-ruten, som fører forbi nogle af de vigtigste religiøse bygninger. En anden seværdighed er den modernistiske arkitektur.

Faktisk er Melilla den by i Spanien, der har det næsthøjeste antal bygninger i modernistisk og art deco-stil (ca. 900). Også citadellet er et besøg værd, da det giver et billede af udviklingen inden for den militære arkitektur fra det 15. til det 18. århundrede. Endelig er Melilla et populært rejsemål for tilhængere af diverse sportsgrene. I omegnen af byen kan man besøge Gurugú-bjerget, der er beboet af en abekoloni. Er man glad for havet, kan man fornøje sig med de populære vandscootere, eller man kan dykke ned på havbunden og udforske det spændende dyreliv.

Melilla blev grundlagt af fønikerne og har været besat af romere, gotere og arabere. Den blev erobret af Spanien i 1495. Den er blevet udsat for utallige belejringer fra berbernes side, der satte sit kraftigt til modværge mod den spanske og franske besættelse – senest i 1921. Melilla fungerer desuden som havn og mere end halvdelen af territoriet er militært område. Melilla modtog i 2000 16,5% af de samlede spanske bloktilskud, der gives til underviklede regioner af Spanien.

Efter terroraktionerne 11. september 2001 er Melillas rolle som EU’s forpost mod Afrika blevet forstærket. Skarpt bevæbnet grænsepoliti patruljerer døgnet rundt langs den mur, der er EU’s yderste forpost mod Afrika. I juni debatterede man i det åbne spanske universitet narkohandel og indvandring, for en stor del af narkoen og indvandringen til den iberiske halvø og resten af Europa stammer fra Melilla. Endvidere diskuteredes juridiske reformer, der vil være nødvendige for at dæmme op for problemerne. I 2014 har Spanien forstærket sikkerheden i enklaverne, da antallet af personer, der forsøger at krydse grænsen til Melilla og Ceuta er taget til. I 2014 har omkring 2.000 mennesker trodset den 12 kilometer lange barriere ind til Melilla, og i 2013 var det 1.000.

Når immigranterne kommer ind i Melilla, føres de til enklavens midlertidige immigrationscenter, hvor de får noget at spise og noget tøj. Derefter forsøger myndighederne at finde ud af, hvad der skal ske med dem. Om de kan blive i Spanien eller ej. Centret er beregnet til 500 mennesker, men der har været op til 2.000 i det. Lokale medier i Marokko har beskyldt Spanien for at forsøge at returnere immigranterne til Marokko uden videre proces, men det afviser spanierne. Årsagen til det stigende pres på enklaverne er blandt andet, at den spanske kystvagt har øget patruljeringen for at hindre immigranter i at forsøge at komme til Europa af søvejen over Middelhavet. [/x_blockquote]

Endelig er Melilla et populært rejsemål for tilhængere af diverse sportsgrene. I omegnen af byen kan man besøge Gurugú-bjerget, der er beboet af en abekoloni. Er man glad for havet, kan man fornøje sig med de populære vandscootere, eller man kan dykke ned på havbunden og udforske det spændende dyreliv. Melilla blev grundlagt af fønikerne og har været besat af romere, gotere og arabere. Den blev erobret af Spanien i 1495.

Den er blevet udsat for utallige belejringer fra berbernes side, der satte sit kraftigt til modværge mod den spanske og franske besættelse – senest i 1921. Melilla fungerer desuden som havn og mere end halvdelen af territoriet er militært område. Melilla modtog i 2000 16,5% af de samlede spanske bloktilskud, der gives til underviklede regioner af Spanien.

Efter terroraktionerne 11. september 2001 er Melillas rolle som EU’s forpost mod Afrika blevet forstærket. Skarpt bevæbnet grænsepoliti patruljerer døgnet rundt langs den mur, der er EU’s yderste forpost mod Afrika. I juni debatterede man i det åbne spanske universitet narkohandel og indvandring, for en stor del af narkoen og indvandringen til den iberiske halvø og resten af Europa stammer fra Melilla. Endvidere diskuteredes juridiske reformer, der vil være nødvendige for at dæmme op for problemerne.

I 2014 har Spanien forstærket sikkerheden i enklaverne, da antallet af personer, der forsøger at krydse grænsen til Melilla og Ceuta er taget til.

I 2014 har omkring 2.000 mennesker trodset den 12 kilometer lange barriere ind til Melilla, og i 2013 var det 1.000.

Når immigranterne kommer ind i Melilla, føres de til enklavens midlertidige immigrationscenter, hvor de får noget at spise og noget tøj. Derefter forsøger myndighederne at finde ud af, hvad der skal ske med dem. Om de kan blive i Spanien eller ej. Centret er beregnet til 500 mennesker, men der har været op til 2.000 i det.

Lokale medier i Marokko har beskyldt Spanien for at forsøge at returnere immigranterne til Marokko uden videre proces, men det afviser spanierne.

Årsagen til det stigende pres på enklaverne er blandt andet, at den spanske kystvagt har øget patruljeringen for at hindre immigranter i at forsøge at komme til Europa af søvejen over Middelhavet.